25 Şubat 2009 Çarşamba

3.Süleyman Ağa kızı Sıdıka

Sıdıka hanım tüccar Ali Gencel ile evlendi. Ali köylerde çerçicilikten başlayıp, tiftik, yapağı, kimyon vb. ticaretine girmiş, daha sonra tahıl ticaretine geçerek bu alanda Sivrihisar’da ileri gitmiş ve zengin olmuştur.

Avni’nin kız kardeşi olan Sıdıka ve kocası Ali Gencel yıllarca Yavşan’a yaylaya gelmişlerdir. Yavşan’da bağ, bahçe ve koyun sahibi olmuşlardı. Sıdıka oğullarından ikisine, kardeşi Avni’nin iki kızını almış, bu evlilik bir yandan onları daha çok bağlamış, bir yandan da Yavşan ile ilgilerini artırmıştır. Nitekim sonunda Avni’nin tüm mülkü Sıdıka tarafına geçmiştir. Sıdıka’nın bir kızı ve üç oğlu olmuştur. İsimleri:
Hesna,
Hüseyin,
Necati,
Mustafa

Hüseyin ve Necati dayılarının kızları Hatice hanım ve Nedime hanım ile evlenmişlerdir. Necati genç yaşta bir trafik kazası sonucu yaşamını yitirmiştir. Sıdıka-Ali çifti Yavşan da 10 numaralı evlerinde yaşamışlardır.

Hüseyin Gencel, Yavşan ile ilgisini geliştirmiş, buradaki mal ve mülklerine sahip çıkarak onları değerlendirmiştir. Yavşan’da Fevzi Anık’a ait mallar da Hüseyin Gencel ve kardeşlerinin aile şirketine geçmiştir.