7 Şubat 2009 Cumartesi

1. Ahmet kızı Emine

Karaca’lar bahsinde birkaç kez adı geçen Emine, 1. Ahmet' in evladı olup, kendisinin tam 6 adet erkek kardeşi vardı. Ailede tek kız olması nedeniyle biraz imtiyazlı biraz şımarık büyütülmüştü.

Dirayetli ve otoriter bir aile reise olan 1.Ahmet ve onun akıllı geçinen karısı Körebe, kızını evcimen bir hanım ve iyi ilişkiler kurabilecek, micazı sevecen, güler yüzlü bir kız olarak yetiştirmişlerdi.

Sonunda bu nadide çicek Karaca zade Molla İbrahim’e kısmet olmuştur. Damat adayı İbrahim’i Emine’nin babası yakından tanıyor ve beğeniyordu. İbrahim ile Emine 1891 yılında Sivrihisar da evlendiler.

Altı kardeşin bacısı Emine’nin yaşamı ne yazık ki kısa sürmüştür. O henüz hayatının baharındayken 25 yaşında hayata gözlerini yummuştur.

Emine’nin esasen kısa geçen ömrü kışları Sivrihisar’da yazları ise Bozlar’da geçmiştir. Zira onun kocası ve kayınpederi Bozlar’da mal ve mülke sahip olup, geçimlerini buradan temin ederlerdi. Ailenin hali vakti iyiydi. İyi olmayan Emine’nin iki çocuk annesiyken genç yaşta ölmesiydi.

Çocuklarından İsmail 3 yaşındayken ölmüştür. Diğer çocuğu ise babam Fevzi Karaca dır.