16 Ocak 2009 Cuma

Dr.Ecz. Ahmet Reha Karaca


Ahmet adı ona dedesi gibi olan Ahmet Eroğlu(askeroğlu)’ndan yadigar olarak konuldu. Reha adı ise o günlerin moda isimlerindendi. Ahmet, 3.Kasım.1950 tarihinde Sivrihisar’da doğdu. Liseyi Bornova’da Özel Çınar Koleji’nde bitirdi. Girdiği üniversite sınavlarında İstanbul Hukuk fakultesini kazandıysada onu, İzmir’deki İktisadi ve İdari İlimler Akademisi’ne kayıt ettirdik. Bu okulda 2. sınıfa geçen Ahmet’i o yıl İzmir’de İnciraltı semtinde yeni açılan Özel Yakındoğu Eczacılık Okuluna naklettik.

O yıllarda eczacılık mesleği cazip ve parlak idi. Ahmet bu okulda bir yandan okurken bir yandan da öğrenci dernekleriyle ilgilenmeye başladı. İkinci sınıftayken dernek seçimlerine girerek kazandı ve başkan oldu. Ahmet 4. sınıfa geçtiğinde arkadaşlarını ısrarı üzerine bir kez daha dernek başkanlığına seçildi.

1975 yılında Eczacılık Yüksek Okulunu bitiren Ahmet, bitirdiği okulun Farmasotik Kimya Ana Bilim dalına asistan olarak girdi. Ahmet bu defa da okulda Asistan Temsilciliğine seçilerek okulun yönetim kuruluna katılmaya başladı. Ahmet, yöneticiliğe ve siyasete duyduğu ilgiyi mesleğinde akademik kariyer edinmede göstermedi. Eczacılık Yüksek Okulunun Fakülte olarak Ege Üniversitesine bağlanmasından sonra asistan olduğu dalda doktora yaparak (Dr.Ecz) akademik kişiliğine katkıda bulunmuştur.


Ege Üniversitesinde öğretim elemanı olarak çalışmaya başlayan Dr.Ahmet Karaca bir süre sonra Ege Bölgesi Eczacı Odası seçimlerine girerek, oda başkanlığını kazandı. Ahmet daha sonraki yıllarda da seçimleri kazanarak Başkanlığını uzun süre devam ettirmiştir.



Bu görevde kendisini tanıtan Ahmet daha sonra Ankara’da yapılan Türkiye Eczacılar Birliği seçimlerine katılarak burada da başarıya ulaşmış be birliğin Genel Sekreterliğine getirilmiştir.

Genel Sekreterlik görevi bittikten sonra Ahmet bu kez İzmir’de daha değişik bir görev üstlenmiştir. İzmir Karşıyaka Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanlığı seçimini de kazanarak derneğin başkanı olmuştur. O halen bu görevi üniversitedeki görevinin yanında sürdürmektedir.

Ahmet öğrenciyken tanıştığı okul arkadaşı Emine Dönderdi ile 1976 yılında evlenmiştir. Mesleği eczacılık olan Emine tüm mesleki çalışmasını Ege Üniversitesi Sağlık, Spor ve Kültür Daire Başkanlığı eczanesine hasretmiştir.


























Onların tek çocuğu Deniz 23.1.1978 tarihinde dünyaya gelmiş, Bornova Anadolu lisesini 1997 yılında bitirerek Orta Doğu Teknik Üniversitesi İstatistik bölümünden mezun olmuştur. Özel sektörde yönetici olarak çalışan Deniz, yazılım mühendisi Burcu ile evlenmiş ve çiftin 14.02.2014 tarihinde Melodi adlı kızları dünyaya gelmiştir.

Ahmet sima, beden ve ruhen annesine benzer ise de bana da benzeyen tarafları vardır. Örneğin natıkası ve ses tonu bana benzer. Ahmet oldukça soğuk kanlı, itidalli, sempatik, istikrarlı, sağ duyusu gelişmiş, iyi bir konuşmacıdır. O vizyon sahibi olup gelişim içindedir. Özgündür ve kişisel bütünlüğe önem verir. Bütün bu özellikler bir liderde aranan niteliklerdir. Bu yönüyle Ahmet’in doğal olarak başarılı olduğunun kanıtı onun öğrencilikten beri girdiği her seçimi kazanmasıdır.

Ahmet Reha Karaca, 31 Ocak 2009 tarihinde geçirdiği bir kırık ameliyatı sonrasında inanılmaz bir şekilde hayatını kaybetti.