14 Ocak 2009 Çarşamba

Diş.Dr. Mustafa Kemal Karaca


Ailenin üçüncü oğlu Kemal’in adı , dayımla konuşarak, Atatürk’ün anısına konulmuştur. Aynı zamanda İslam peygamberinin adlarından biri olduğu için de beğenilmişti.

Kemal 1 Haziran 1958 de Sivrihisar’da doğmuştur. Lise öğrenimini İzmir Atatürk Lisesinde tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini 1983 yılında bitirerek Dış Hekimi ünvanını almıştır.

Askerliğini Şanlıurfa Jandarma Sınır Alayı Hekimi olarak yapan Kemal askerlik dönüşü önce Kemalpaşa İlçe sağlık merkezinde diş hekimi olarak göreve başlamış sonra İzmir Alsancak Devlet Hastahane’sine nakil olarak burada mesleki çalışmalarını sürdürmektedir.

Kemal 1922 yılında Ayşegül Şenakay ile evlenmiştir. Ayşegül Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olup, İzmir’de İş Bankası Bölge Müdürlüğünde ve şubelerinde çalışmış,  Şube müdürü iken emekli olmuştur.

Kemal-Ayşegül çiftinin 31 Ekim 1995 tarihinde doğan Pelin adlı bir kızları vardır. Pelin, İzmir Amerikan Lisesinden mezun olmuş ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İngilizce İşletme bölümünde üniversite eğitimine devam etmektedir.

Alsancak Rotary Kulübün yöneticilerinden Mustafa Kemal Karaca

Oğlum 1.78 metre boyunda ve 73 kg ağırlığında, ten rengi buğday, siyah saçlı, koyu kahverengi gözlü, siması benimle annesi arasında şekillenmiş, dışa dönük, konuşkan, sevecen, çevresiyle kolay ve olumlu ilişkiler kurabilen, dengeli bir kişiliğe sahiptir. Çok eli açık olan Kemal, aynı zamanda öz verilidir. Onun özgün kişiliğinde vicdanı ve adalet duyguları ve sorumluluk bilinci gelişmiştir.

Kemal’in kişiliğinde duygusallık ağır basar. Dürtü ve duyguları coşkuludur. İnsanlara karşı saygılı, içten ve sevecen davranışları duygusallığının ürünüdür. O uzlaşmacıdır. İnatçı değildir, makul ve anlayışlıdır.

Kemal eli açık, sabırlı, girişimci, ve gelişim içinde bir kişidir. Kemal’in ayrıca bir de Alsancak’da muayenehanesi vardır.